Manusutveckling

Under det att du skriver ett manus kan det ibland hända att du stöter på hinder. Känner du dig osäker på till exempel dialogerna, gestaltningen eller karaktärerna? Kanske vill du utveckla din berättelse ännu mer? Då kan jag hjälpa dig att komma vidare.

När jag arbetar med ditt manus skaffar jag mig först en överblick genom att läsa det en gång från början till slut. Sedan går jag grundligt igenom manuset och skriver kommentarer i marginalen. Komponenter såsom dialoger, dramaturgi, karaktärer, gestaltning, miljö, perspektiv, struktur och språk får en noggrann genomgång.

Därefter skriver jag ett konstruktivt och lättförståeligt utlåtande på 8–15 sidor. Du får utlåtandet och ditt manus skickade till dig efter 4-5 veckor.

Självklart framhäver jag alltid styrkorna, både i kommentarerna och i utlåtandet. 

Kostnad
Vuxenlitteratur och unga vuxna:
Ungdomsböcker och kapitelböcker för barn:
Bilderböcker för barn:
Om ditt önskemål inte faller under det som jag har preciserat ovan, är du välkommen att kontakta mig så kan vi diskutera just det du vill ha hjälp med.

I den här tjänsten ingår ett samtal på två timmar per telefon eller online. Om du önskar kan du dela upp tiden. Vi har regelbunden kontakt via e-post under det att jag arbetar med ditt manus. Du kan ställa frågor till mig via e-post inom tre månader från det att du har fått ditt utlåtande från mig.

När du skickar ditt manus till mig är det till fördel om du använder dig av MS Office Word, teckensnitt Times New Roman, teckenstorlek 12 och 1,5 radavstånd.

För vuxenlitteratur, unga vuxna, ungdomsböcker, kapitelböcker för barn och barnböcker får du i normalfallet ditt utlåtande efter cirka fyra veckor. När det gäller bilderböcker efter en till två veckor.

För faktaböcker och kokböcker med illustrationer är du välkommen att kontakta mig för offert.

Kontakta mig för en offert